Google vernieuwde vandaag zijn YouTube Android-app met update v5.0.21, waardoor in-app multitasking, afspeellijst-zoekopdrachten en uitgebreide Chromecast-ondersteuning mogelijk waren.

Multitasking is bijzonder nuttig. Hiermee kunnen gebruikers video's minimaliseren door het scherm in een neerwaartse beweging te vegen, waardoor de nog steeds spelende YouTube-video in de rechterbenedenhoek wordt weergegeven.

Met de video uit de weg, kunnen gebruikers alle menu's binnen de app bereiken zonder te hoeven sluiten wat ze bekijken.

Eerder omvatte het zoekmenu gedeeltelijk de lopende video en sloot wat werd afgespeeld zodra u de zoekterm selecteerde.

Het retourneren van de video naar de normale status op volledig scherm is net zo eenvoudig. Het vereist het maken van het tegenovergestelde gebaar - de video omhoog vegen - vanuit de rechterbenedenhoek. Als u de video naar links schuift, wordt deze gesloten.

Schuif naar beneden om te minimaliseren

Zoeken naar afspeellijsten

In-app multitasking is ongelofelijk glad in de nieuwe YouTube Android-update en wat je in de app kunt doen, is nu toegankelijker.

Openbare afspeellijsten kunnen worden doorzocht als een optie naast het doorzoeken van video's en kanalen.

Toegang tot je eigen playlists, geschiedenis, favorieten, uploads en een latere wachtrij is ook eenvoudiger dankzij een uitschuifmenu dat veel voorkomt onder andere apps zoals Google+ en Facebook.

Ten slotte zijn duimen omhoog, duimen omlaag en de vlagknoppen onder alle video's in plaats van verborgen binnen een vervelende neerwaartse pijl. Kanaaleigenaren die meer stemmen willen behalen en gebruikers die video's willen beoordelen, moeten dit op prijs stellen.

Dawg, we houden van je als van video's, dus we hebben de video geminimaliseerd in je video-app, zodat je video's kunt maken

Google Chromecast nu

Google heeft zijn zeer beperkte ondersteuning voor Chromecast-apps nog niet uitgebreid, maar het bedrijf verbetert de manier waarop YouTube op Android interageert met het mediastream-apparaat.

Wanneer je de YouTube-app uitbreidt naar Chromecast, zorgt het selecteren van een nieuwe video voor een zwevend menu met opties om het meteen te spelen of om de video toe te voegen aan de tv-wachtrij.

Deze Google Now-achtige gebruikersinterface voor kaarten bevat ook relevante informatie over de video, waaronder een foto, de naam van het kanaal, hoeveel weergaven tot nu toe, vind-ik-leuks en niet-leuks, en de beschrijving.

Toevoegen aan tv Wachtrij is nieuw

Wanneer kun je update v5.0.21 downloaden?

Google heeft zijn nieuwste YouTube-app-update niet naar alle Android-apparaten geduwd, maar de APK heeft zijn rondes gemaakt voor mensen die niet kunnen wachten dankzij de Android-politie.

Hoewel het nog niet volledig beschikbaar is in de Google Play Store, kunnen we bevestigen dat het perfect werkt op de nieuwe Nexus 7, waarbij het volledig profiteert van het 7-inch scherm van de tablet en 2,3 miljoen pixels.

We hebben Google gevraagd of we een iOS-update met vergelijkbare functies kunnen verwachten en we zullen dit verhaal updaten wanneer we het terug horen.

  • Lees meer over hoe Windows Phone de tegenovergestelde behandeling krijgt