Als u een Android-smartphone bezit, is de kans groot dat u kwetsbaar bent voor een beveiligingsfout die kan worden geactiveerd door een smal SMS-bericht.

De “Plankenkoorts” exploit, dat in april door Zimperium zLabs werd ontdekt, wordt door het adviesbureau als veel erger beschouwd dan de kwetsbaarheid van HeartBleed vorig jaar. Dat komt omdat een hacker in staat is om een ​​Stagefright-aanval op 95% of 950 miljoen Android-apparaten uit te voeren door een multimediabericht te verzenden.

Zelfs als u het bericht niet opent, kan de aanvaller audio en video opnemen op uw apparaat, waardoor hij of zij toegang heeft tot de gegevens en rechten van uw telefoon. Dit betekent dat hij of zij al uw huidige informatie kan stelen en toekomstige activiteiten kan volgen.

Wie loopt er risico? Nou ja, iedereen

Oudere apparaten, zoals de Samsung Galaxy S4 en LG Optimus Elite, zijn bijzonder eenvoudig te hacken omdat ze de technologie niet hebben ingebed in het apparaat om app-gegevens te isoleren. Elk Android-apparaat dat na 2010 is geproduceerd, is echter vatbaar voor misbruik.

Google, dat al meer dan een jaar bekend is met Stagefright, zegt dat nieuwere apparaten de exploit veel moeilijker maken om uit te voeren. Het zegt ook dat het zeven patches aan het Android-besturingssysteem heeft toegevoegd om het beveiligingslek te stoppen, maar het heeft nog niet onthuld welke apparaten zijn gepatcht.

We hebben contact gezocht met Google voor commentaar. We zullen dit stuk bijwerken zodra we terug horen.

  • Wat is de beste smartphone ter wereld??