Google Glass is vandaag iets minder exclusief geworden, omdat de gigant van de zoekmachine verklaarde dat de draagbare computer nu te koop is voor iedereen in de VS.

"Vanaf vandaag kunnen we Glass on the Glass-winkelsites kopen", bevestigde een Google-woordvoerder van TechRadar.

"We verheugen ons op het verwelkomen in nieuwe ontdekkingsreizigers die elk een cruciale rol zullen spelen in het beter maken van glas in de aanloop naar een bredere consumentenlancering."

Als een bonus voor degenen die hebben gewacht, gooit Google kosteloos frames in voor brilglazen of een zonnescherm, accessoires die niet beschikbaar waren voor early adopters.

Sommige regels zijn nog steeds van toepassing

Natuurlijk is Google Glass nog steeds afhankelijk van de beschikbaarheid. De eendaagse verkoop aan het grote publiek vorige maand heeft bijvoorbeeld de voorraad van de witte versie van Google uitgeput.

"Het antwoord was overweldigend", schreef het bedrijf in een Google+ bericht. "We hadden bijna geen voorraad meer en moesten alles vroegtijdig sluiten."

Ontdekkingsreizigers moeten nog steeds in de VS wonen, moeten 18 jaar of ouder zijn en die pijnlijke $ 1.500 (ongeveer £ 891, AU $ 1.603) uitgeven om een ​​sci-fi ogend wandelwonder te worden.

De bredere consumentenlancering van Google Glass zou later dit jaar moeten plaatsvinden en met Google IO 2014, komende op 25 juni, verwachten we meer te horen over de toekomstige en hopelijk goedkopere prijs van het apparaat.

  • Vóór Google IO staan ​​we op E3 ​​2014