Google lanceerde in oktober zijn Android 6.0 Marshmallow-update voor telefoons en tablets, maar hij is er slechts in geslaagd om 1,2% van de Android-apparaten op de markt te brengen.

In vier maanden na de release is het nieuwe mobiele besturingssysteem niet geïnstalleerd op 98,8% van de huidige Android-apparaten, volgens de onlangs vrijgegeven gegevens van de zoekgigant.

Ondertussen zetten Jelly Bean, KitKat en Lollipop, de drie vorige versies van Android, momenteel het grootste deel van de apparaten met Google aan, met respectievelijk 23%, 35,5% en 34,1%.

Google zegt dat de cijfers zijn samengesteld uit telefoons en tablets die zijn Google Play Store hebben bezocht gedurende een periode van 7 dagen eindigend op 1 februari 2016.

Android Marshmallow begint langzaam

De acceptatiegraad van Android Marshmallow is traag vanwege alle gecompliceerde vereisten van het gefragmenteerde besturingssysteem. Het is altijd zo geweest in vergelijking met de iOS-software van Apple.

Dragers en elke Android-smartphone en tabletfabrikant moeten het nieuwe besturingssysteem testen voordat ze het op hun Android-apparaten kunnen uitrollen, wat een paar maanden kan duren. Het is vooral pijnlijk in de carrier-dominate VS..

De magere Marshmallow-adoptant zou de komende weken en maanden moeten beginnen op te pakken, omdat een aantal smartphonemakers zich hebben gecommitteerd aan het updaten naar het nieuwe besturingssysteem.

Samsung, HTC, Sony en LG hebben allemaal beloofd hun telefoons en tablets bij te werken, hoewel sommige oudere handsets waarschijnlijk worden achtergelaten en Android 7 op dat moment misschien niet meer werkt.

  • Android 6 Marshmallow update: wanneer kan ik het krijgen?