OLED-tv's in gewone huizen staan ​​al enkele jaren aan de horizon en plagen ons met levendige kleuren en vloeiendere bewegingen, maar de echte massale adoptie wankelt vanwege hun hoge kosten en een moeilijk productieproces.

Samsung heeft de technologie in 2014 laten vallen als gevolg van deze problemen en als recente opmerkingen te geloven zijn, zijn ze nog niet klaar om het terug te halen..

In een interview met de Korean Herald heeft Samsung Electronics 'president en tv-chef Kim Hyun-seok gezegd dat het bedrijf geen onmiddellijke plannen heeft om de technologie te gaan gebruiken.

Hij zei dat het bedrijf eerder overwoog om de technologie in de toekomst toe te passen als zijn productieprocessen en kosten verbeterden, maar in het licht van de trage vooruitgang op beide fronten, zou Samsung in plaats daarvan prioriteit geven aan quantum dot-technologie.

Hyun-seok beweert dat deze quantum dot-technologie sneller kan worden ontwikkeld dan OLED, en Samsung heeft beweerd dat panels die met deze technologie zijn uitgerust, al OLED-rivalen overtreffen.

Quantum dot werkt door kleine nanokristallen een kleine lading te geven zodat ze opnieuw kunnen tekenen en diepere zwarttinten kunnen produceren.

NOLED

OLED-panelen gebruiken ondertussen zogenaamde organische lichtdioden om een ​​foto te maken.

Het gebruik van deze diodes resulteert in een veel levendiger beeld dan bij traditionele LCD-schermen, mede dankzij de manier waarop ze volledig worden uitgeschakeld om een ​​zwart beeld weer te geven, waardoor een perfect zwart beeld ontstaat.

Op dit moment is de marktleider in het OLED-veld LG, wiens 'budget' 55EG920V nog steeds voor meer dan £ 2.000 ($ 2.900) wordt verkocht. Panasonic heeft recentelijk ook televisies geproduceerd met behulp van de technologie.

Sony, de vierde grote tv-fabrikant, is momenteel ook niet gericht op OLED.

  • Via Pocket-lint