Microsoft kocht uitgebreide realiteit al lang voordat het cool was, en nu is het bedrijf van plan zijn idee van de toekomst naar uw Windows 10-pc te brengen.

Aangekondigd voor volgend jaar, staat de Windows 10-update "mainstream-pc's" toe (vermoedelijk dagelijkse pc's, niet degenen die hipsters haten) om zowel universele als mixed reality-programma's te gebruiken die zijn gebouwd voor Microsoft's Holographic Shell - een soort omni-directioneel display dat uw computerscherm in een virtuele kantoorruimte.

Om beter te laten zien hoe Windows 10 eruit zou zien in zijn holografische context, bracht Microsoft deze videodemo uit, die beweerde een zijdezachte 90 frames per seconde uit te voeren op een itty-bitty, Intel NUC-computerset op consumentniveau:

Over Intel gesproken, het computertechnologiebedrijf werkt samen met Microsoft om gespecialiseerde pc's uit te brengen die zijn ontworpen voor een gemengde realiteit, evenals headsets voor het bekijken van je cyberomgeving. Daarnaast kunnen andere AR-randapparatuur, zoals Microsoft's HoloLens, gebruikmaken van de update.

Hoewel we enthousiast zijn over de vooruitzichten van augmented reality, hopen we dat Microsoft iets minder onder druk komt te staan ​​met de AR-update van volgend jaar dan met de opdringerige Windows 10-upgradeherinneringen.

  • Hoe de Windows 10-jubileumupdate te krijgen