Voor elke Windows Phone 8.1-gebruiker is dit een vraag die al maandenlang op de achtergrond zweeft: wanneer komt mijn Windows 10 Mobile-upgrade precies aan? Nou, het lijkt erop dat de push is begonnen, als je T-Mobile Duitsland mag geloven.

De Duitse organisatie heeft een supportticket geplaatst waarin wordt beweerd dat Windows 10 Mobile nu beschikbaar is voor de Lumia 950, 930, 635, 535, 830, 640 en 640 XL. Er wordt echter ook opgemerkt dat het tot twee weken kan duren voordat de handsets van iedereen de upgrade hebben ontvangen.

Afgezien daarvan is er geen officiële bevestiging dat de software inderdaad onderweg is - maar het sluit mooi aan bij de belofte van Microsoft om de update in de zeer nabije toekomst gereed te hebben. 12 januari is getipt als de datum, maar nogmaals dat is niet rechtstreeks van Redmond gekomen.

De wachtende game

Vanaf vandaag is de enige manier om Windows 10 op een smartphone te krijgen, de Lumia 950, Lumia 950 XL of de Lumia 550 te kopen. Maar zelfs op deze telefoons is de software geplaagd door bugs en vertragingen. Er is een gevoel dat de mobiele versie van het besturingssysteem op een laag pitje staat terwijl Microsoft zich op het bureaublad richt.

U kunt onze praktische preview van Windows 10 Mobile lezen, misschien de laatste kans van Microsoft om de macht van iOS en Android op zich te nemen. Er zijn geen dramatische nieuwe functies ten opzichte van WP 8.1, slechts een heleboel verfijningen - en natuurlijk universele app-compatibiliteit met Windows 10 op pc's en tablets. U krijgt Microsoft Edge, de nieuwste webbrowser van het bedrijf.

Zoals we vorig jaar bij Build zagen, kun je naadloos schakelen tussen Windows 10 op de desktop en Windows 10 Mobile. Of het genoeg is om de massa's te converteren valt nog te bezien, maar het lijkt erop dat het wachten bijna voorbij is voor bestaande Lumia-gebruikers.

  • Windows 10 Mobile-releasedatum, nieuws en functies

Via WMPoweruser