Vodafone heeft bevestigd dat het volgende maand zijn prijzen gaat verhogen, maar het zal niet voor elke klant zijn.

Iedereen op Vodafone die geen contract heeft, ziet een prijsstijging tussen 50p en £ 3,50 per maand. Als u het hoogste bedrag betaalt, betekent dat een extra £ 42 per jaar bovenop hetgeen u nu betaalt.

Een woordvoerder van Vodafone vertelde TechRadar, “We kunnen bevestigen dat sommige maandelijkse betaalklanten, die geen contract hebben, een verhoging zien van tussen 50p en £ 3,50 per maand, afhankelijk van hun prijsplan.

"Ze kunnen op elk moment verhuizen naar een van onze nieuwe plannen die hen onbeperkte sms-en, meer of onbeperkt bellen, veel meer gegevens en nieuwe roamingaanbiedingen bieden. U hoeft ons alleen maar op 191 te bellen of onze website te bezoeken.”

Tweede stijging sinds maart

De nieuwe prijssprong komt na een stijging van de inflatie op Vodafone-contracten in maart van dit jaar, die de deals met 3,2% zag stijgen. Dat had alleen gevolgen voor klanten die hun contract vóór mei 2016 waren aangegaan, aangezien Vodafone eerder een belofte van een vaste prijs had voor langetermijncontracten van 12 maanden.

EE, O2 en Three verhoogden ook hun prijzen om de inflatie bij te houden, maar al die netwerken hielden prijsstijgingen onder de 3%.

Als je geen contract hebt en met Vodafone, is het goede nieuws dat je naar een andere deal kunt gaan. U zult waarschijnlijk zo snel mogelijk naar een andere deal willen verhuizen om ervoor te zorgen dat u niet zwaar wordt getroffen door de prijsstijgingen.

  • Op zoek naar een nieuwe telefoon? Bekijk onze beste mobiele telefoondeals voor april 2017