Als je van plan bent snel in of uit Groot-Brittannië te vliegen, wil je misschien twee keer controleren of al je gadgets zijn opgeladen of dat je ze misschien niet in het vliegtuig mag meenemen.

Na het nieuws van vorige week dat een soortgelijke maatregel zou gelden voor Amerikaanse vluchten, heeft het VK nu dezelfde houding aangenomen. Als u wordt gevraagd om te bewijzen dat uw apparaat is opgeladen en het is ontdekt dat dit niet het geval is, kan het verbannen worden om op te stijgen.

"In lijn met het Amerikaanse advies, kunnen passagiers op sommige routes naar en vanuit het VK nu ook worden verplicht om te laten zien dat elektronische apparaten in hun handbagage worden opgestart of dat ze het apparaat niet mogen meenemen naar het vliegtuig", luidt het. een verklaring van de afdeling Transport.

Lasterbaar

Wat die routes precies zijn, is niet bekendgemaakt. Het zou dus verstandig zijn om ervoor te zorgen dat al je gadgets gewoon worden opgeladen. Vooral alle iPhones of Samsung Galaxy-telefoons.

Dus wat gebeurt er als je wordt betrapt met een dode iPhone? De meeste luchtvaartmaatschappijen lijken passagiers de mogelijkheid te geven hun apparaten op te halen bij hun terugkeer en BA biedt aan om de gadget door te sturen naar een adres van de passagier.

Toch is het niet dat de beveiligingspoort nu al genoeg gedoe is. Dus zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd.

Hier is een idee: koop een van deze draagbare batterijen. Probleem opgelost.

Via The Telegraph