Net zoals verwacht, heeft Twitter vandaag aangekondigd dat het de tweetkaraktertellingsregels aanpast, wat betekent dat je nu veel meer armslag hebt voor je volgende Twitter-rant.

De microblogging-site (noemen mensen dat nog steeds?) Telt geen media-bijlagen meer en citeert tweets tegen je limiet van 140 tekens. U kunt nu foto's, GIF's, video's en polls uploaden zonder bang te hoeven zijn dat deze kostbare karakterrantsoenen opeten.

Het is de moeite waard om op te merken dat tweets zelf nog steeds 140 karakters lang zijn, maar deze bijlagen zullen niet verdwijnen tegen dat telt.

Wat zit er in een @naam?

Naast het losmaken van de media en de geciteerde regels voor tweet, test Twitter ook wijzigingen in de @name-antwoordconventie die ervoor zorgen dat die uw personagetelling niet koppelen.

Hoewel ze slechts worden geïmplementeerd in een kleine testgroep, zien gebruikers die een of meer @namen toevoegen aan een antwoord niet dat dit invloed heeft op de lengte van hun tweet. Het is onduidelijk of gebruikers nog steeds @names voor altijd kunnen toevoegen, hoewel we ons voorstellen dat Twitter een bepaalde limiet zal opleggen.

Twitter zegt dat wanneer de functie live gaat naar het publiek, gebruikersnamen niet langer automatisch worden opgenomen in een tweet, zoals hieronder wordt aangetoond.

Als u een verouderde versie van de Twitter iOS- of Android-app gebruikt, kunnen tweets worden afgesneden en kunnen URL's u naar het mobiele internet brengen. Afgesneden tweets komen waarschijnlijk door testen, zegt Twitter, en moeten worden opgelost als je je app bijwerkt.

Wanneer de nieuwe @name-conventie regel wordt, zou dit een heel eind betekenen voor het bevorderen van zinvollere gesprekken op Twitter, iets waarvan de service niet precies bekend is.

  • Wilt u uw Twitter-account geverifieerd krijgen? Hier is hoe het te doen