Smartwatches zijn net zo kwetsbaar voor hackers als andere gadgets en volgens veiligheidsonderzoekers zouden ze zelfs een digitale indringer kunnen laten raden wat je aan het typen bent.

Een team van de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign bouwde een app voor de Samsung Gear Live die de gegevens van de bewegingssensoren bekijkt en de micromoties van toetsaanslagen bijhoudt.

Ze ontdekten dat met behulp van een "toetsaanslagdetectie" -module het mogelijk is om te raden welk woord wordt getypt uit de bewegingen van de linkerpols. Je kunt zien hoe het werkt in de volgende video:

"Een mogelijk probleem"

Het team zegt dat de proof-of-concept code verborgen kan zijn in een eenvoudige pedometer-app. Maar de onderzoekers zeggen ook dat een dergelijke aanval kan worden tenietgedaan door de samplefrequentie van de sensoren in het horloge te verminderen.

"Er zijn veel goede dingen die slimme horloges in ons leven kunnen brengen, maar er kunnen slechte dingen zijn," zei hij Wang, een promovendus in elektrische en computertechnologie in Illinois. "Dus als je vanuit dat perspectief denkt - als er enige 'slechte' dingen zijn die we zouden kunnen doen - kunnen we andere mensen helpen hun privacy te beschermen, of ze in ieder geval laten beseffen dat er een potentieel probleem is. '

  • De beste manier om af te vallen is afhankelijk van je darmbacteriën