Er zijn grote verbeteringen aangebracht aan zowel smartwatches van Samsung als LG op het gebied van ontwerp, comfort en besturingssystemen sinds ze voor het eerst ter plaatse waren, maar de levensduur van de batterij is over het algemeen hetzelfde.

Samsung SDI en LG Chem - beide batterijeenheden van elk bedrijf lieten nieuwe prototypen zien voor zogenaamd duurzamere wearables-batterijen tijdens een tentoonstelling in Zuid-Korea.

De Samsung-groep had twee soorten flexibele batterijen bij de hand: een slanke, 0,3 mm-dunne streepbatterij die kan worden gebruikt in "haarbanden en halsbanden" samen met een bandbatterij die is ontworpen om de levensduur met 50% te verlengen.

LG Chem toonde een bedrade batterij die ook buigbaar van aard is, met de mogelijkheid om in twee te vouwen. Dit debuteerde in 2013 maar gekoppeld aan een zeshoekige batterij die LG in juni aankondigde, verwacht het bedrijf de batterijcapaciteit voor wearables te verdubbelen.

Op dit moment kunnen draagbare wearables een grote batterijboost gebruiken. De meeste smartwatches, waaronder de Gear S2, nieuwe Moto 360 en fitness trackers met schermen zoals de Microsoft Band 2, gaan slechts tot 48 uur mee, afhankelijk van het gebruik.

Er is niets gezegd over wanneer we de zogenaamde superieure batterijen in apparaten zullen zien, maar we hopen volgend jaar, vooral als ze zo goed zijn als de bedrijven beweren dat ze.

  • Wat is het verschil tussen de Microsoft Band en de nieuwe Microsoft Band?

Via digitale trends