De smartphone-camera is tegenwoordig een van de belangrijkste functies voor gebruikers, maar ze blijven nog steeds achter bij professionele camera's. Volgens MediaTek zullen ze dat echter niet lang meer duren.

Jeffery Ju, Senior VP bij MediaTek, sprak op het Executive Forum en legde uit hoe het nieuwe cameratechnologie ontwikkelt voor onze mobiele apparaten.

MediaTek belooft een DSLR-achtige foto-ervaring op je mobiel met een aantal nieuwe functies die het in de volgende vlaggenschip-chip integreert: de Helio X20.

De nieuwe MediaTek Imagiq-oplossing van het bedrijf lijkt mobiele fotografie naar een hoger niveau te tillen met betere opnamen bij weinig licht, helderdere, natuurlijkere kleuren, verbeterde HDR en minder korrelig zoombereik.

Diepte, in real time

Het heeft ook een realtimediepte-engine ontwikkeld, waardoor uw smartphonecamera de achtergrond rond uw onderwerp kan vervagen voor meer professioneel ogende opnamen.

Deze vervaging gebeurt live op het scherm, zodat u een voorbeeld van uw opname krijgt voordat u de sluitertoets indrukt. Er is een grotere diafragma-diepte in het spel (

Dan is er het snelle focus systeem, waarvan MediaTek beweert dat het 4 keer sneller is dan de huidige autofocus. Dit helpt als het gaat om het vastklikken van snel bewegende objecten.

Dus wanneer kunnen we deze functies verwachten op onze smartphones? Handsets met de X20-chip worden in 2016 verzonden, dus het is echt niet ver weg.