Als je thuis een Samsung Smart TV hebt - misschien heb je er net eentje voor kerst uitgepakt - dan sta je in de rij voor een software-upgrade die het slimmer dan ooit zal maken, met de nadruk op personalisatie.

Vanaf begin 2017 zullen er drie nieuwe functies worden toegevoegd, waaronder sport, muziek en een nieuwe "TV Plus" -upgrade voor de EPG-gids. Het idee is dat je tv je beter leert kennen en bespaart je kostbare tijd die je anders zou besteden aan het bladeren door menu's.

Lees verder:

"Bij Samsung is een van onze belangrijkste prioriteiten ervoor te zorgen dat we nauw aansluiten bij wat consumenten willen en nodig hebben van hun slimme apparaten en elektronica,". Delen van het systeem met nieuwe look worden getoond, die volgende week begint.

Sport, muziek en meer

Het onderdeel Sport van de upgrade geeft u direct toegang tot nieuws en resultaten van uw favoriete teams, terwijl het gedeelte Muziek gepersonaliseerde aanbevelingen zal brengen voor apps zoals Spotify, Deezer en Vevo. Je kunt ook snel alle nummers herkennen die in een film of tv-programma worden afgespeeld.

Het is niet duidelijk wanneer of waar de sportfunctionaliteit zal verschijnen, maar het klinkt duidelijk in de VS. De component Muziek komt op een onbestemd moment in de toekomst in Frankrijk, Duitsland, Italië, Zuid-Korea, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de VS aan.

Dan is er de TV Plus-bit, wat betekent dat er meer TV-on-demand is van een verscheidenheid aan bronnen voor videostreaming. Het is al in gebruik in delen van Azië en de VS en zal in april 2017 naar Europa komen.