Als je hebt gemerkt dat niet elk sms-bericht dat je ontvangt op je Samsung Galaxy S8 doorkomt, ben je niet de enige. Talloze andere gebruikers melden hetzelfde probleem.

In discussies op Reddit melden gebruikers van Verizon, AT & T, T-Mobile en Sprint dat sommige berichten die mensen naar hen hebben verzonden niet worden ontvangen of dat er vertraging optreedt bij het ophalen ervan. Dit lijkt te gebeuren ongeacht welke sms-app wordt gebruikt.

Sommige gebruikers melden dat services die pushmeldingen naar uw computer sturen, tijdelijk de berichten laten zien, dus ze komen door, maar worden om de een of andere reden niet weergegeven op Galaxy S8-handsets.

Anekdotisch zeggen sommige gebruikers dat als ze 'Advanced Messaging' uitschakelen in Samsung's eigen sms-app het probleem is opgelost, maar anderen nog steeds ontbrekende teksten melden.

Het antwoord van Samsung

Samsung is op zijn beurt bekend met dit "beperkte" probleem, zelfs als het op dit moment geen specifieke oplossing voor iedereen heeft.

“Er zijn meerdere voorwaarden die kunnen bijdragen aan problemen met sms-berichten op mobiele apparaten ", zei een woordvoerder van Samsung in een verklaring aan TechRadar.

"We hebben een beperkt aantal vragen van klanten hierover ontvangen en werken met elk van hen individueel om hun vragen te beantwoorden en problemen op te lossen met hun problemen.

"We zullen doorgaan met het snel onderzoeken en oplossen van problemen die ons door onze klanten worden voorgelegd. Klanten met productvragen of -problemen moeten contact opnemen met 1-800-SAMSUNG zodat we ze kunnen helpen."

Het kan een kleinschalig probleem zijn

Het is niet duidelijk hoe wijdverspreid dit probleem eigenlijk is. Hoewel er een aantal threads op Reddit erover staan, is het aantal berichten waarschijnlijk niet hoger dan een paar honderd, dus het is best mogelijk dat niet al die gebruikers dit probleem hebben.

Het kan ook een regionaal probleem zijn, aangezien de meeste gebruikers die het probleem melden zich op Amerikaanse netwerken bevinden, maar een die we hebben gezien, is op Rogers in Canada en heeft hetzelfde probleem met hun Samsung Galaxy S8 Plus.

Ongeacht de reden en hoe wijdverbreid het ook is, het goede nieuws is dat dit klinkt als iets dat Samsung waarschijnlijk zal kunnen oplossen met een software-update, dus zelfs als u niet al uw berichten ontvangt, hoeft u waarschijnlijk niet te repareren of te vervangen je telefoon, je zult gewoon moeten wachten op een oplossing. Hopelijk hoeft u niet te lang te wachten, vooral omdat deze telefoon in onze beste telefoonranglijst staat.

  • Bekijk onze selectie van de beste deals die klaar zijn voor Black Friday

Via SlashGear