WikiLeaks hebben naar verluidt nog een huiveringwekkende ontdekking gedaan met betrekking tot het niveau van toegang van de Amerikaanse inlichtingengemeenschap tot de gemeenschappelijke huishoudelijke apparaten van de natie.

Volgens een gelekt document uit 2010 heeft de Central Intelligence Agency (CIA) naar verluidt toegang kunnen krijgen tot de browsergeschiedenis van Amerikaanse burgers en kunnen we e-mailadressen en telefoonnummers scannen via onzekerheden in dagelijkse kantoor- en in-huis draadloze routers via verschillende voorheen onbekende gereedschappen.

De CIA heeft naar verluidt tegen 2012 in de VS een zo'n protocol geïmplementeerd dat bekend staat als CherryBlossom op verschillende draadloze routers voor consumenten. Het document geeft aan dat routers doelwit waren vanwege hubs voor het verzenden en ontvangen van gegevens, terwijl ze ook relatief laks waren in beveiliging.

  • Dit is de beste gaming-muis voor je volgende router

Het programma vereist dat het bureau firmware-implantaten ontwikkelt die nodig zijn om zijn exploits te gebruiken. Naar verluidt heeft de CIA dergelijke implantaten voor ongeveer 25 verschillende routers van 10 verschillende fabrikanten, zoals Asus, Linksys en Netgear, medio 2012 uitgebracht.

Dit verhaal volgt een recent rapport van apparaat-LED's, en blijkt bijzonder gemakkelijk te compromitteren. Hoewel ze geen verband houden, wijzen beide gevallen op potentieel enorme gaten in de beveiliging van de meeste draadloze routers voor consumenten.

Het is op dit moment onduidelijk of deze CherryBlossom-implantaten nog steeds actief zijn, hoewel er naar verluidt veel routers zijn getroffen. Het is ook onbekend of ze nog steeds actief zijn of dat de makers van het apparaat op de hoogte waren van deze praktijk.

We hebben contact opgenomen met verschillende van de genoemde routerfabrikanten, evenals met het kantoor voor mediarelaties van de CIA, voor commentaar en zullen dit verhaal bijwerken als we antwoorden ontvangen.

  • Dit zijn de beste draadloze routers die we tot nu toe hebben beoordeeld

Via ZDNet