PlayStation Network voegt een tweefactorauthenticatie toe - een zet die er ongetwijfeld toe zal leiden dat spelers in zucht van opluchting zuchten en zuchten "wat duurde zo lang?".

Het nieuws werd door een Sony-vertegenwoordiger bevestigd aan Polygon nadat een aantal gebruikers de basis voor de functie in de nieuwste 4.80 firmware-update van de PS3 had opgemerkt. De vertegenwoordiger zei dat de details spoedig zouden worden verstrekt, maar gaf niet precies aan wanneer twee-factor authenticatie zal aankomen.

Twee-factor authenticatie - gebruikt door een meerderheid van websites en online services die omgaan met gevoelige informatie zoals creditcards, e-mails of adressen - vereist dat een gebruiker een tweede manier van inloggen instelt bovenop de gebruikelijke gebruikersnaam / wachtwoordcombo.

Doorgaans is dit 'tweede middel' een telefoon die vervolgens een eenmalige code sms't die u voor die sessie gebruikt. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe, omdat iedereen die toegang probeert te krijgen tot uw account zowel uw online inloggegevens als toegang tot uw fysieke telefoon nodig heeft.

Alle inspanningen van Sony om de beveiliging van het PSN op te voeren zijn welkom in ons boek. Het netwerk is een langlopende grap dankzij de beruchte hack van 2011, constante stroomonderbrekingen en meerdere gerapporteerde gevallen van algemeen falen.

Hoewel de update niet al onze ellende zal oplossen met Sony's online infrastructuur, is het zeker een stap in de goede richting. Authenticatie in twee stappen is eenvoudig de moderne standaard die gebruikers mogen verwachten van een zichzelf respecterende service die met hun privé-informatie omgaat.

Het is beter laat dan nooit, uiteraard, maar gelet op het feit dat Sony's belangrijkste competitie voor PSN, Xbox Live, sinds 2013 tweeledige authenticatie heeft gehad, en diensten zoals Steam en Blizzard's Battle.net al jaren de functie hadden, misschien had dit moeten zijn iets eerder gedaan dan april 2016.

  • Onze recensie van PlayStation Now - Sony's andere gaming-abonnementsservice