Fitbit nam Pebble over en stopte het bedrijf in feite volledig - tenminste wat betreft het maken en verkopen van Pebble-hardware, maar als je al een Pebble-horloge hebt, moet de software nog een tijdje blijven werken.

In een blog heeft Jon Barlow, een ontwikkelaar bij Pebble, onthuld dat Fitbit werkt aan het houden van Pebble-software en -services die lopen tot 2017, en dat voorlopig de apps, app store, SDK, tijdlijn-API's, firmwarebeschikbaarheid en ontwikkelaarsportal zullen ze blijven allemaal functioneel.

Lees meer: ​​Fitbit Versa

Tussen de regels door lezen klinkt het alsof na 2017 sommige services worden afgesloten, maar andere zullen blijven werken en om dat te bereiken, is het bedrijf van plan zijn mobiele apps bij te werken, waardoor ze minder afhankelijk worden van cloudservices, zodat ze blijven doorgaan functie zelfs als die cloudservices niet meer worden gebruikt.

Met deze update kan Pebble Health gewoon doorgaan met werken, omdat gezondheidsgegevens niet afhankelijk zijn van de cloud en in plaats daarvan rechtstreeks worden ingevoerd in de Pebble mobiele app, samen met Google Fit en Apple HealthKit.

Vroeg of laat zullen sommige functies worden uitgeschakeld

Voor functies die afhankelijk zijn van services van derden - zoals berichten, weer en dictaat - is de toekomst minder duidelijk, waarbij het bedrijf blijkbaar evalueert of en hoe lang deze functies kunnen doorgaan.

Maar zelfs als Pebble en Fitbit stoppen met het ondersteunen van hen kan er hoop zijn, zoals de blog opmerkt dat ontwikkelaars in de Pebble-gemeenschap al samenwerken om de Pebble-kijkervaring levend te houden.

Als je een ontwikkelaar bent, kun je meedoen, maar zelfs als je dat niet bent, kun je nog steeds helpen door met Fitbit in contact te treden om aan te tonen dat Pebble nog steeds belangrijk voor je is.

  • Na een nieuwe wearable? Dit zijn de beste Fitbits