Blijkt dat de Nintendo Switch misschien een functioneler systeem is dan we dachten en hoewel we nog steeds tientallen jaren verwijderd zijn van de legitieme pc-naar-Nintendo-consolescanspel, melden verschillende bronnen dat de Joy-Con-controllers kunnen worden gebruikt om games te spelen op pc's, Macs en Android-apparaten.

Er is een zeer eenvoudig uit te leggen reden achter deze functie - Shigeru Miyamoto, de maker van Mario, Link en Donkey Kong, is een tovenaar. (Nee ik maak een grapje.)

Lees meer: ​​OJO Projector voor Nintendo Switch

Net als de Xbox One en PS4-controllers gebruiken de Nintendo Switch Joy-Con-controllers Bluetooth om met de console te communiceren. Wat dat betekent is dat je Nintendo's gamepads kunt gebruiken om de nieuwste Halo-game op pc te spelen, ze op je telefoon of tablet kunt aansluiten, of je Sims op een Mac kunt bedienen door ze te synchroniseren met je Apple-computer en gamepad-mappingsoftware te gebruiken.

Deze functionaliteit, hoewel onverwacht, is zeker een welkome nieuwigheid en zou een reëel potentieel kunnen hebben voor het thuisbrouwende publiek.

Niet alle Mario Sunshine en Rainbow Roads

Dat gezegd hebbende, het zijn niet allemaal zonnestralen en regenbogen voor Nintendo's nieuwe systeem. Dezelfde functionaliteit die ervoor zorgt dat de Joy-Con kan werken met pc's en mobiele apparaten heeft ook hoofdpijn veroorzaakt voor een paar gamers die verbindingsproblemen met de controller hebben gemeld.

Vermoedelijk kan de Joy-Con de verbinding met het systeem gedurende korte tijd verliezen, wat enkele ongelukkige en irritante gevolgen kan hebben.

Dat gezegd hebbende, hebben mensen geen problemen gehad met de Nintendo Switch Pro Controller - die gemakkelijk een van de beste Nintendo Switch-accessoires bleek te zijn en, misschien niet verrassend, ook werkt met pc en Mac.

Dus hoewel je misschien nog niet klaar bent om Quake Champions te spelen met een Switch-controller, is de optie er voor jou als je het leuk zou vinden.

  • Heb je hulp nodig met Zelda? We hebben veel tips en trucs voor Breath of the Wild