Hoe gemakkelijk ben je afgeleid? Waarschijnlijk meer dan je denkt. En binnenkort kunt u uw afleidbaarheid kwantificeren, terwijl een draagbare head tracker wordt gebouwd door ingenieurs in Australië.

Julien Epps van de University of New South Wales heeft een tracker bedacht die op een baseballpet vastbindt en de hoofdbewegingen controleert. Van de gegevens die het verzamelt, kan het de intensiteit van een taak bepalen en wanneer iemand van de ene taak naar de andere overschakelt.

Het werkt omdat mensen de neiging hebben om hun hoofd meer te bewegen tijdens eenvoudige taken, en minder tijdens complexe taken.

Tijdens tests van twintig studenten die rekenproblemen hadden, kon de sensor met 70% -80% nauwkeurigheid zien hoe lastig de bedragen waren.

'Bij ons de hele tijd'

Als deze is ingebouwd in apparaten zoals Google Glass, kan een dergelijke sensor worden gebruikt om afleiding tijdens het werk te minimaliseren en u op de hoogte te stellen wanneer het tijd is om een ​​pauze te nemen. Het kan ook risicovolle taken veiliger maken als het detecteert dat iemand zich niet concentreert.

"Computertoestellen zijn altijd bij ons, onze smartphones zijn bij ons, ik denk dat ze moeten kunnen begrijpen wat we doen om ons op het juiste moment te onderbreken," vertelde Epps aan New Scientist..

Zijn systeem is uitgewerkt in een paper in de Proceedings van de 37e jaarlijkse internationale conferentie van de IEEE.

  • Een goede robotbarman zijn betekent mensen negeren

Beeldtegoed: Rjcastillo // CC BY-SA 3.0