Vastlopen van apps en oude podcasts om ruimte te maken op je smartphone? Dat is misschien niet langer een probleem met Samsung's nieuwe soort opslagchips, die maar liefst 256 gigabytes kunnen opslaan met een kleinere grootte dan een microSD-kaart.

Met behulp van Universal Flash Storage (UFS) zijn de geheugenchips niet alleen compact met opslag, maar ook snel op hun voeten. Volgens Samsung kunnen ze gegevens twee keer zo snel verplaatsen als de gemiddelde SSD in een pc, met ongeveer dezelfde hoeveelheid opslagruimte als in de gemiddelde laptop.

Omdat het zowel een hoge als een hoge capaciteit is, kunnen de UFS-geheugenchips het 4K-streamen op mobiele apparaten een fluitje van een cent maken en meer multitasking-mogelijkheden toevoegen.

Dit is waar Samsung zich op wil richten, door te zeggen dat de enorme hoeveelheid ruimte voor films en andere inhoud de chips "veel meer flexibiliteit in handheld consumentenelektronica" biedt.

De nieuwe technologie van Samsung is ook compatibel met de USB 3.0-interface, wat een snellere overdracht en kortere laadtijd tussen mobiele apparaten betekent. Omdat USB 3.0 in een kwestie van seconden een volledige HD-film kan overbrengen, kunnen gebruikers al die extra gigabytes in no-time opvullen.

De chips zijn momenteel in massaproductie, maar Samsung moet nog aangeven welke apparaten de boost krijgen. 4K-streaming werkt meestal het best op een high-end tablet, maar misschien vinden deze chips hun weg naar de Galaxy S8?

Waar ze ook terechtkomen, gezien het feit dat compacte opslag vaak een voordeel is, hopen we dat onze optredens ook onze portemonnee sparen..

  • Onze hands-on Samsung Galaxy S7 recensie