Als je dacht dat schermloze beeldschermen en krachtige prestaties beperkt waren tot vlaggenschepen, denk dan nog eens goed na. Dankzij de nieuwe Snapdragon 636-chipset van Qualcomm zouden telefoons uit het middensegment in de zeer nabije toekomst een aanzienlijke verwerkingsstoot kunnen krijgen.

Als opvolger van de huidige Snapdragon 630 mid-range chipset van Qualcomm, zal de 636 het gemakkelijker maken voor telefoonfabrikanten om FHD + -support (dat is de naam voor de 2160x1080-resolutie die te vinden is in veel 2: 1-schermen) te brengen voor goedkopere telefoons, waardoor ze kunnen bereiken vergelijkbare afmetingen als vlaggenschepen zoals de LG G6 en Huawei Mate 10 Pro.

Bovendien biedt de chip Assertive Display-technologie, die gebruik maakt van de TruPalette- en EcoPix-functies van Qualcomm om de zichtbaarheid van het scherm onder allerlei lichtomstandigheden te optimaliseren.

Oh nee!

Volgens Qualcomm zal de Snapdragon 636 ook de 630 verbeteren door apparaten te voorzien van een 40% toename in verwerkingskracht, dankzij de opname van de Kryo 260 CPU.

Bovendien biedt een geïntegreerde Adreno 509 GPU een 10% boost in games en grafische prestaties van handsets uit het middensegment.

We hoeven ook niet lang te wachten - Qualcomm is van plan om al in november 2017 het mobiele platform van Snapdragon 636 te gaan leveren aan telefoonfabrikanten. Wat betreft de fabrikanten die zullen profiteren van de nieuwe en betaalbare chipset, dat valt nog te bezien , hoewel je in het algemeen kunt verwachten dat telefoons uit het middensegment in 2018 een grote stap voorwaarts zetten.

  • Beste goedkope smartphones in Australië voor 2017