Een van de weinige manieren waarop Kindles niet met echt papier kunnen matchen, is hun onvermogen om kleuren weer te geven, wat prima is bij het lezen van de meeste boeken, maar laat ze het gevoel dat ze ontbreken bij het weergeven van covers, illustraties, tijdschriften en strips. Maar een doorbraak in ePaper betekent dat Kindles veel kleurrijker kan worden.

E Ink Holdings heeft een hoogkwalitatief, volledig gekleurd reflecterend scherm ontwikkeld, genaamd Advanced Color ePaper (ACeP) volgens BusinessWire.

ACeP bereikt een volledig kleurengamma, inclusief alle acht primaire kleuren en behoudt nog steeds de voordelen van standaard ePaper, namelijk dat het ultra-laag vermogen heeft, dus apparaten zoals Kindles kunnen weken mee op een enkele lading, en dat het papierachtige leesbaarheid heeft, zelfs in fel zonlicht.

De volgende stap

Kortom het is de volgende stap waar we op gewacht hebben vanaf Kindles en andere e-readers, vanaf het moment dat ze voor het eerst op de markt verschenen.

Helaas zullen we nog niet helemaal in kleur lezen, omdat Amazon nog niets heeft aangekondigd en zijn line-up nog maar net heeft opgefrist met de Kindle Oasis. Aanvankelijk zal de technologie worden gebruikt voor digitale bewegwijzering, maar het is zeker slechts een kwestie van tijd voordat ereaders het in gaan nemen.

  • Weet je niet zeker welke Kindle je moet kopen? We hebben het antwoord