Beyond iPhone 7 en iPhone 7 Plus volgende maand hebben we geruchten gehoord over een totaal andere 2017 iPhone, een die is gemaakt van glas en elegant gebogen.

Natuurlijk veranderen sommige dingen nooit. Samsung, wat Apple's oudste frenemy in de mobiele business is, kan het allerbelangrijkste gebogen OLED-telefoonscherm leveren, volgens Nikkei.

Dit is logisch, want de Galaxy Note 7 en de Galaxy S7 Edge bewijzen dat Samsung ruime ervaring heeft met gebogen schermen en dat het ontwerp effectief is geweest in het stimuleren van telefoonverkoop..

Het vervaardigen van Apple's gebogen OLED-schermen door Samsung is geen totale shocker. Het bezit de gebogen schermmarkt op smartphones, buiten de LG G Flex 2 van vorig jaar.

Het heeft in het verleden ook veel iPhone-onderdelen geleverd, ondanks wat Apple-puristen willen geloven; alles van processors, tot RAM, tot intern flash-geheugen.

iPhone 7 Pro herboren

Apple was van plan dit jaar een derde iPhone 7-toestel te bouwen, volgens eerdere geruchten, maar de speculatie op de duurdere telefoon die in 2016 uitkwam, is sindsdien fizzled.

Meer zoals de ronde Note 7, minder zoals de surfboard-iPhone

Gesynchroniseerd met de iPhone 7 Pro, werd deze 5,5-inch handset geschrapt, meldde Nikkei, maar het klinkt alsof het herboren zal worden voor de 10e verjaardagsmijlpaal van de iPhone met deze gebogen display en volledig glazen behuizing.

Een wrap-around scherm zou ertoe kunnen leiden dat de iPhone van 2017 groter is dan 5,5 inch zonder in omvang te vergroten. Er is ook hoop op een altijd beschikbaar display zoals de Galaxy S7 en LG G5.

De verkoopcijfers van de iPhone zijn het afgelopen jaar gedaald, dus alle ideeën lijken op tafel te liggen voor Apple. Op dit moment moet het een andere iPhone-cyclus doorlopen met een veel betere camera, maar een vergelijkbaar ontwerp.

  • Ook volgende maand: iOS 10 en Apple Watch 2