Een nieuwe reeks patenten wijst erop dat Apple mogelijk de volgende iPhone volledig transformeert, naar verwachting de iPhone 7S of .

Dank aan niet één, niet twee, maar drie nieuwe patenten, we hebben een glimp van wat Apple in petto heeft.

De nieuw gedeponeerde Amerikaanse patenten suggereren dat Apple, naast een krachtigere camera, werkt aan een nieuw soort sensor die de iPhone kan laten vervallen door de bezels voor een volledig schermvullend scherm.

Specifiek omvatten de octrooien concepten voor een in het display geïntegreerde lichtsensor, een manier om licht te splitsen met behulp van kubusvormige prisma's, en een miniatuurcamera die in staat is tot wat de archiveringsopdrachten “super resolutie.”

Ik voel een storing in de vormfactor

De in het display geïntegreerde lichtsensor valt vooral op omdat deze mogelijk de sensoren vervangt die normaal op het bovenste gedeelte van een iPhone worden waargenomen, waardoor het scherm de volledige voorkant van de handset volledig kan overnemen.

Wat de camerapatenten betreft, suggereren de archieven een nieuwe manier om een ​​lichtsplitsende kubus te gebruiken om licht in zijn rode, blauwe en groene componenten te breken. Eenmaal gedigitaliseerd met behulp van een nieuwe sensortechnologie, resulteert dit in afbeeldingen van hoge kwaliteit met een kleine constructie.

Helaas duurt het nog even voordat we zeker weten of Apple van plan is om zijn volgende smartphone uit te rusten met een camera met een superresolutie - of zelfs wat dat inhoudt, precies.

We zullen echter niet verbaasd zijn als Apple doorgaat met het indrukken van de meeste kleine lenzen, vooral in het licht van de recente bewering van concurrent Google dat zijn telefoons trots zijn op de belofte.

  • De beste (maar betaalbare) camera's van 2016

(Via AppleInsider)