Het is niet gemakkelijk geweest voor Intel om de grote hitter Qualcomm in te halen in de markt voor mobiele chips, maar er is wat licht aan het einde van de tunnel, als een Bloomberg-rapport moet worden geloofd - blijkbaar zullen de modems van Intel worden gebruikt in de iPhone 7 voor telefoons verkocht op AT & T in de VS en enkele internationale versies.

Qualcomm, de huidige zittende partij, zal de druk op Verizon en in andere delen van de wereld, met name China, oppakken. Hoewel het geen goed nieuws is voor Qualcomm, zal het bedrijf nog niet in paniek raken, en de verhuizing was enigszins verwacht: we hoorden zeer vergelijkbare geruchten in oktober.

We hebben het hier over modemchips, die uw smartphone verbinden met een mobiel netwerk en radiocommunicatie regelen - we hebben het niet over de processors op de nieuwe iPhones, een taak die Apple gewoonlijk uitbesteedt aan TSMC en Samsung. Het is mogelijk dat Intel het hier uiteindelijk ook zou kunnen overnemen.

Samen werken

Hoewel je waarschijnlijk niet veel aandacht zult schenken aan wie de modemchip heeft gemaakt terwijl je je naar de Apple Store begeeft om je iPhone 7 op te halen, toont het tekenen van hoop voor Intel op de smartphonemarkt en geeft het aan dat Apple bereid is te diversifiëren in hardware partners kiezen om te helpen bij het bouwen van zijn vlaggenschip toestellen.

Verderop in de lijn zou dit kunnen leiden tot goedkopere iPhones als Apple erin slaagt fabrikanten uit elkaar te spelen in termen van prijs. Er wordt geschat dat Qualcomm rond de $ 15 krijgt voor elke iPhone die Apple verkoopt - ongeveer $ 3,47 miljard vorig jaar.

Wat betreft de echt sappige geruchten iPhone 7, zijn er ook genoeg van die. Het toestel, dat in september wordt geleverd, zou een cameralens toevoegen, de hoofdtelefoonaansluiting laten vallen, waterdichtheid toevoegen en de randen loslaten. Afgezien van dat, verwacht iets dat erg lijkt op de iPhone 6S.

  • Bekijk enkele gelekte iPhone 7- en iPhone 7 Plus-blauwdrukken

Onze beoordeling van de nieuwste iPhone, de iPhone SE:

Via PhoneArena