Apple heeft een patent aangevraagd voor een systeem dat de sensoren van een iPhone zou kunnen gebruiken om dieven te identificeren - en hopelijk te vangen - door hun vingerafdrukken en foto's te volgen.

De gepatenteerde functie zou vergelijkbaar zijn met sommige lockscreen-apps van derden voor Android, waardoor een snap van een potentiële no-goodnik wordt gemaakt wanneer ze een verkeerd wachtwoord invoeren.

Naast afdrukken en foto's, vermeldt het patent ook het verzamelen van andere gegevens tijdens een vermoedelijke inbreuk, zoals tijdstip, locatie, audio, versnellingsmetersnelheid, video en zelfs de druk, AppleInsider-rapporten.

Busted (?)

In theorie zou dit het verzamelen van indirect bewijs tegen vermeende dieven een stuk gemakkelijker kunnen maken en in de eerste plaats een effectief afschrikmiddel tegen diefstal kunnen zijn, net als toen Apple zijn biometriebeveiliging met Touch ID aanvankelijk met de iPhone 6 implementeerde..

Dat gezegd hebbende, zijn er enkele zorgen over hoe de experimentele beveiligingsfunctie die gegevens aankan. Het octrooi vermeldt het gebruik van externe databases als een mogelijke oplossing voor het opslaan van de verzamelde gegevens, naast het opnemen van toetsaanslagen om te bepalen wat verdachten - of vorige eigenaren - probeerden te doen met de telefoon tijdens het moment van de misdaad.

In het licht van de recente zorgen over overheidstoezicht en telefoonversleuteling - bovenop een recent gat in de beveiliging dat voor iOS is gepatcht - kan de functie een fijne grens tussen het bieden van gemoedsrust en het per ongeluk uitdelen van uw 8-jarige neef zijn. biometrische gegevens aan de politie nadat hij betrapt wordt op het rommelen met je glimmende nieuwe iPhone 8.

  • Alles wat we tot nu toe weten over de iPhone 7