Hoewel de bibliotheek met beschikbare virtual reality-inhoud dagelijks toeneemt, is de acceptatie door gebruikers van die inhoud nog steeds langzamer dan veel bedrijven die in de technologie investeerden. Een van die bedrijven is Google, dat onlangs een patent heeft gepubliceerd voor zijn idee om Android-telefoonverpakkingen om te bouwen tot een VR-wearable.

Het is in wezen een Google Cardboard VR-viewer, maar dan een die je telefoon daadwerkelijk verstuurt. In plaats van een geavanceerde headsetconstructie, verwijst het patent specifiek naar het gebruik van karton en dik papier, evenals 'kleefstoffen' en 'stof' "componenten.

Dat is prima - een dure smartphone hoeft geen extra nullen toegevoegd te hebben aan zijn prijskaartje voor een optionele functie, terwijl het een prettige extra functie zou zijn om een ​​"lite" VR-optie direct uit de doos te hebben.

VR voor iedereen

Het is de ultieme conclusie voor Google's Cardboard-technologie, waarmee de VR betaalbaar werd voor de massa. Voor degenen die verliefd zijn op wat ze van deze inleidende ervaring krijgen, is er altijd de Google Daydream View om naar te upgraden.

Google is echter niet het eerste bedrijf dat dit idee onderzoekt. McDonald's had Happy Meal "Happy Googles" ingebouwd in zijn afhaalmaaltijden, terwijl Alcatel's Idol 45 ook een VR-viewer-shell in een enkele smartphone-aankoop werkte.

Er is ook een groen-vriendelijk voordeel om hier te overwegen - je hebt plotseling een reden om vast te houden aan een doos die je anders zou weggooien. Dus duimen omhoog hier - hopelijk is dit een patent dat Google in de praktijk gaat brengen.

  • Google Daydream View-beoordeling: Google's mobiele opname op de VR-markt