Het geheim van een goede draagbare technologie maakt het niet voelen zoals het dragen van tech. Hoe lichter, zachter en flexibeler de machine, hoe beter en wat natuurlijker aanvoelt dan je eigen huid?

Dit is het idee achter 'ultraflexibele organische fotonische huid', een ongelooflijk dunne laag polymeer light-emitting diodes, of PLED's, die samenkomen om een ​​soort e-skin te creëren die van je eigen lichaam een ​​draagbaar apparaat maakt.

Het materiaal, ontwikkeld door onderzoekers van de Universiteit van Tokio, bestaat uit een superkleine, rekbare plaat van piepkleine lampjes die primaire kleuren kunnen afgeven die lijken op een pixelscherm.

Volgens het team achter de tech, is het hele systeem slechts 3 μm dun - dunner dan de bovenste epidermale laag van de menselijke huid - en kan functioneren als een display of sensor zonder kraken van porren tijdens de beweging.

Eén prototype was in staat om op onopvallende wijze zuurstofniveaus in een onderwerp te meten nadat het op een vingertop was gelamineerd, terwijl een ander een eenvoudig numeriek display toonde dat cijfers zoals een rekenmachinescherm verlichtte, alleen op de rug van iemands hand.

De huid is binnen

Dit is niet de eerste keer dat we draagbare sensoren huiddicht zien worden, met een studio in Austin, Texas die werkt aan "tech tats" die de vitale functies van een gebruiker kunnen controleren met het uiterlijk van een tijdelijke tatoeage, en verschillende andere recente bewegingen gemaakt in de wereld van biometrie.

Wat deze sensoren onderscheidt, is niet alleen hun pure ... sheerness, maar ook een beschermende coating die vocht en lucht beter kan buiten houden dan vergelijkbare concepten, waardoor de vastzittende sensor langer meegaat zonder eraf te vallen als een oude pleister.

Hoewel het misschien wat meer ontwikkeling vergt voordat e-huidtransplantaten je Apple Watch of Fitbit vervangen, kan het potentiële gebruik voor lichaamsmonitors niet meer opdringerig zijn dan het kloppen op een sticker, maar alleen de pure koelheid van het woord 'e-skin'.

  • Je volgende wearable kan ook een hoodie zijn

Ook de toekomstgerichte achtbanen in VR