Virtual Reality op je telefoon gaat een stuk beter worden als je de komende maanden een nieuwe, high-end Android-telefoon koopt.

Qualcomm opent zijn VR SDK (software development kit) voor de Snapdragon 820-chipset zodat ontwikkelaars de VR-ervaring op telefoons met de 820-processor kunnen verbeteren.

Met de nieuwe SDK kunnen ontwikkelaars meer meeslepende ervaringen maken door meer accurate gegevens te krijgen van de gyroscopen en versnellingsmeters van je telefoon, evenals meer accurate voorspellende hoofdposities.

Exclusieve club van telefoons

De SDK biedt ook ondersteuning voor 3D-binoculair zicht met kleurcorrectie om beelden er beter uit te laten zien in een VR-ervaring. Er zijn ook VR-laagverbeteringsverbeteringen die helpen bij het correct weergeven van menu's en tekstoverlays voor objecten.

Daarnaast is ondersteuning voor snelle beweging op fotonen inbegrepen, wat betekent dat 3D-beelden sneller bufferen en de wachttijd met 50% moet verminderen. Latency is een van de grootste problemen waarmee VR wordt geconfronteerd, omdat mensen hierdoor ziek kunnen worden.

Ten slotte helpt de SDK bij het energiebeheer van apparaten met als doel ervoor te zorgen dat VR-ervaringen minder batterijvermogen verbruiken.

Op dit moment laat deze SDK ontwikkelaars alleen toe om te werken aan de Qualcomm Snapdragon 820. Dat betekent dat elk werk dat hier wordt gedaan alleen werkt met de LG G5, sommige Galaxy S7- en S7 Edge-handsets en toekomstige telefoons die ervoor kiezen de processor op te nemen.

Het gerucht gaat dat de HTC 10 een Snapdragon 820-processor zal bevatten, dus het kan zijn dat de HTC-telefoon in de nabije toekomst een stuk beter wordt met VR.

  • Alle HTC 10 geruchten die we tot nu toe kennen