Amazon brengt zijn digitale assistent Alexa naar de kantooromgeving, met het bedrijf op de rand van het onthullen van Alexa for Business.

Zoals TechCrunch meldt, over op re: Invent 2017 - het grote AWS-evenement dat morgen afloopt - wordt verwacht dat Amazon een nieuw bedrijfsplatform zal onthullen waarmee bedrijven hun eigen vaardigheden kunnen ontwikkelen (en vooraf geladen vaardigheden kunnen gebruiken) om het leven van werknemers gemakkelijker te maken.

De visie is dat de slimme luidsprekers van Amazon (Echo en Dot) hun spraakgestuurde kachels overal naar kantoor brengen, waardoor mensen eenvoudig taken als kalenderbeheer kunnen regelen, verkoopgegevens kunnen opvragen, vergaderruimten kunnen boeken of zelfs de temperatuur kunnen aanpassen ( of het aanzetten van de lichten) in die kamers.

Beveiligingsfuncties maken waarschijnlijk ook deel uit van de puzzel, zoals u zich in een zakelijke omgeving zou voorstellen, en dat zou kunnen aansluiten bij Alexa's recent toegekende vermogen om individuele stemmen te herkennen.

Waarschijnlijk zullen we later vandaag meer over Alexa for Business horen tijdens de grote conferentie van Amazon, zoals eerder vermeld.

Cortana-coëxistentie?

We weten niet zeker hoe Microsoft dit nieuws zal ontvangen, aangezien de werkplek traditioneel het domein van de softwaregigant is met zijn dubbele pijlers van Windows en Office - en Cortana, de eigen digitale assistent van het bedrijf, verbonden met al dat.

Dat gezegd hebbende, kunnen deze digitale assistenten gelukkig naast elkaar bestaan ​​op de werkplek (naast anderen), zoals we eerder hebben besproken toen het nieuws deze zomer brak dat Microsoft en Amazon eraan werken om Alexa en Cortana met elkaar te laten praten.

Het eindresultaat kan een kantoor zijn waar al deze verschillende assistenten samenwerken en een gebruikersverzoek richten aan de specifieke digitale assistent die het best is uitgerust om ermee om te gaan.

Het is echter wel duidelijk dat Alexa en haar soort in de nabije toekomst een steeds grotere rol zullen gaan spelen in de goede werking van bedrijven op een noten-en-bouten niveau..

  • We hebben hier de beste zakelijke laptops uitgezocht