Samsung gaat ontwikkelaars de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5 laten gebruiken in hun eigen apps, wat betekent dat je je wachtwoorden voorgoed kunt afschudden.

De vingerafdrukvriendelijke Pass API is uitgebracht als onderdeel van de ontwikkelkit van de S5, die ook alle informatie bevat die ontwikkelaars nodig hebben om apps te maken voor de Gear 2 en Gear Fit.

De vingerafdrukscanner was al nuttiger dan de meeste, waardoor je bepaalde delen van de telefoon kunt bedienen met je biometrische gegevens, en meer apps die toegang hebben tot de info, zullen zeker consumenten aantrekken.

Flauwvallen

"Met Pass kunt u versterkte beveiliging bieden, omdat u kunt bepalen of de huidige gebruiker daadwerkelijk de authentieke eigenaar van het apparaat is", legt het document uit.

PayPal is de eerste die gebruik maakt van de open API; Met de app kun je je combinatie van telefoon en vingerafdrukscanner gebruiken om te betalen voor dingen in deelnemende winkels.

In tegenstelling tot Samsung is de TouchID van Apple goed bewaakt, zodat je hem alleen kunt gebruiken om je iPhone 5S te ontgrendelen en betalingen in Apple's eigen producten zoals iBooks, iTunes en de App Store te autoriseren.

  • Wat hebben we van het nieuwe vlaggenschip van Samsung gemaakt? Lees onze Samsung Galaxy S5 review door om het uit te vinden