Apple werkt mogelijk aan een manier waarop de Touch ID-sensor op de iPhone snel en gemakkelijker contact kan opnemen met hulpdiensten.

Een Apple-patent dat vandaag is uitgegeven door het Amerikaanse Patent and Trademark Office toont een methode voor het gebruik van een biometrische sensor die lijkt op de vingerafdrukscanner op de iPhone 6 en op de thuisknop om discreet een noodoproep te activeren.

Lees meer: ​​Nieuwe iPad (2018) review

Oorspronkelijk in maart 2013 ingediend, beschrijft het patent met behulp van een systeem dat de frequentie, kracht en zelfs specifieke vingerafdruk die op de sensor wordt gebruikt, kan herkennen om bepaalde commando's uit te voeren.

In de samenvatting van het patent wordt ook beschreven hoe dit systeem kan worden gebruikt om snel een 'paniekalarm' te activeren, waarmee een GPS-signaal naar lokale hulpverleners kan worden gestuurd, lokale gegevens tijdens een diefstal kunnen worden gewist of zelfs een live video / audiostream kunnen worden geactiveerd om een incident.

Stuur een noodsignaal

Op dit moment hebben de meeste grote smartphones - inclusief de Apple iPhone - een optie om noodoproepen te maken zonder het apparaat te ontgrendelen, maar meestal moet de gebruiker nog steeds aan de lijn zijn met de nooddispatcher.

Met de nieuw gepatenteerde functie van Apple kunt u daarentegen een bepaalde vinger of speciale reeks persen toewijzen die u om hulp vraagt ​​zonder dat u tijdens de noodsituatie met uw telefoon hoeft te communiceren..

Daarom zou deze functie in theorie van pas kunnen komen als het niet veilig is om uw telefoon uit te trekken om 911, 999, 000 te bellen of welk noodnummer in uw land wordt gebruikt.

Zoals altijd het geval is, is een patent echter geen bevestiging van een nieuwe functie voor Apple. Maar aangezien iOS 11 en releases steeds dichterbij komen, zouden we niet verbaasd zijn als er in de nabije toekomst een nieuw op sensoren gebaseerd noodoproepsysteem verschijnt.

Via Engadget; Bron Alphr

  • Vóór de iPhone 8 is de Samsung Galaxy Note 8