Apple lijkt klaar om terug te keren naar een ontwerp met glazen achterkant voor de iPhone 8, een materiaal dat we niet op de achterkant van een iPhone hebben gezien sinds de iPhone 4S.

Een bron die eerder correcte informatie over Apple aan AppleInsider heeft gegeven, heeft beweerd dat Apple aan het experimenteren is met een “glazen sandwichontwerp” in plaats van het aluminium van vorige telefoons.

Het kan ook een AMOLED-display bevatten, wat Apple's eerste niet-LCD-scherm zou zijn. AMOLED is een standaardtechnologie voor veel Android-concurrenten met vlaggenschiptelefoons, waaronder Samsung.

Er is ook verwarring over hoeveel iPhone 8-modellen er zullen zijn.

Meer modellen?

Volgens een rapport van Nikkei - een typisch goede bron van Apple-gerelateerde lekken - zullen er in 2017 drie iPhone-formaten zijn met een 5-inch schermversie bovenop de traditionele 4,7-inch en 5,5-inch modellen.

Het zou vreemd lijken voor Apple om een ​​5-inch versie te maken, gezien hoe dicht het is bij de normale iPhone-maat.

Het zal waarschijnlijk ook niet kleiner worden als de iPhone SE het 4-inch bereik dekt.

De AppleInsider-bron heeft het nieuws van drie modellen betwist en beweert in plaats daarvan dat Apple zich aan slechts twee modellen voor de iPhone 8 zal houden.

Alles zal waarschijnlijk onduidelijk blijven totdat we volgend jaar een aankondiging voor de iPhone 8 of iPhone 7S te zien krijgen.

Wat we wel weten is dat het de 10-jarig jubileum van de originele iPhone zal zijn, dus Apple zal waarschijnlijk alles uithalen met zijn volgende grote aankondiging.

  • Alles wat we tot nu toe weten over de iPhone 8