Apple onderzoekt een fout in de iPhone 6S waardoor deze tijdens het reizen de verkeerde levensduur van de batterij kan weergeven, maar er is een oplossing voor iedereen die tegen het probleem aanloopt.

De fout treedt op wanneer de telefoon automatisch van tijdzone wisselt of wanneer u de tijd op het apparaat handmatig wijzigt. Sommige gebruikers merken dat het batterijpercentage niet wordt bijgewerkt, ook al neemt de lading af.

Om het probleem op te lossen, wordt op de Apple-ondersteuningspagina voorgesteld dat je je iPhone opnieuw moet opstarten. Ga na het opstarten naar Instellingen> Algemeen> Datum en tijd en zorg dat 'Automatisch instellen' is ingesteld op Aan.

Vast in de tijd

Als het probleem aanhoudt, zelfs als u geen tijdzones wijzigt, moet u contact opnemen met de ondersteuning van Apple.

Apple zegt dat het zich bewust is van het probleem en onderzoekt hoe het kan worden opgelost - we hopen op een oplossing in iOS 9.2.1, hoewel we nog niet zeker weten wanneer we dat zullen zien.

Het is niet het grootste probleem voor de overgrote meerderheid van iPhone-gebruikers, maar het zou bijzonder vervelend kunnen zijn als je veel reist.

  • Dit is onze recensie van de iPhone 6S