Ik zal je een beetje vertellen over je ingewanden. Je herinnert je waarschijnlijk van school dat er twee delen zijn - een kleine en een dikke darm. Het grote bit is eigenlijk kakopslag. Het kleine beetje is interessanter - het is waar het grootste deel van de spijsvertering en de absorptie van voedsel plaatsvindt.

De sleutel tot dat absorptieproces zijn de '' die de wanden van de darm vormen. Deze vingervormige uitsteeksels, elk ongeveer een millimeter lang, vergroten het oppervlak van de darm enorm, waardoor de spijsvertering veel efficiënter wordt.

Nu heeft een team van Chinese en Britse materiaalwetenschappers exact hetzelfde principe gebruikt om batterijen veel efficiënter te maken. Ze hebben een lithium-zwavelbatterij van de volgende generatie ontwikkeld met minuscule vingers op nanoschaal die de elektroden bedekken. Naast het vergroten van het oppervlaktegebied vangen ze ook fragmenten van de elektrode op die afbreken, waardoor ze elektrochemisch toegankelijk blijven.

Door de bottleneck

"Het is een klein ding, deze laag, maar het is belangrijk", studeerde co-auteur Paul Coxon van de afdeling Materials Science and Metallurgy van Cambridge. "Dit brengt ons een lange weg door de bottleneck die de ontwikkeling van betere batterijen verhindert."

Teng Zhao, een promovendus van de afdeling Materials Science & Metallurgy van het Beijing Institute of Technology, voegde hieraan toe: "Door onze inspiratie uit de natuurlijke wereld te halen, konden we een oplossing bedenken waarvan we hopen dat ze de ontwikkeling van volgende generatie batterijen. "

Tot nu toe is dit slechts een bewijs van principe, dus het zal een tijdje duren voordat lithium-zwavelbatterijen commercieel beschikbaar zijn. Er zijn nog andere problemen die moeten worden opgelost voordat dat gebeurt - lithiumzwavelbatterijen gaan nog steeds niet zo lang mee als lithium-ionbatterijen.

"Dit is een manier om een ​​van die ongemakkelijke kleine problemen te omzeilen die ons allemaal aangaan," Coxon.

"We zijn allemaal verbonden met onze elektronische apparaten - uiteindelijk proberen we die apparaten beter te laten werken, hopelijk maken we ons leven een beetje leuker."

De volledige details van het onderzoek waren binnen Geavanceerde functionele materialen.

  • Deze robotleraar detecteert de 'emotionele toestand' van zijn leerlingen