Het originele Huawei Watch en Huawei Watch 2 zijn twee van de beste Wear OS-horloges (van oorsprong Android Wear) die zijn uitgebracht op het besturingssysteem van Google en elk op het punt staat een beetje beter te worden.

Een nieuwe versie van Wear OS (versie 2.17) komt van zowel het originele apparaat als het laatste horloge van het bedrijf. Als je er een hebt, zou je de Wear OS-update nu moeten kunnen downloaden.

Het brengt een aantal nieuwe UI-wijzigingen met zich mee voor zowel horloges als de algehele verbeterde snelheid. Dat is volgens de eerste paar mensen die het hebben ontvangen en dit heeft de Android-politie opgemerkt, omdat Huawei geen wijzigingslog bij de nieuwe update heeft opgenomen.

Jarenlange ondersteuning

Dankzij de verbeterde interface kun je nu rechtstreeks naar de wijzerplaat vegen om toegang te krijgen tot Google Fit en naar links gaan om de Google Assistent te vinden. Er kunnen nog andere verbeteringen zijn die nog niet door gebruikers zijn ontdekt.

Gezien de originele Huawei Watch in 2015 uitkwam, is het zowel verrassend als geruststellend om te weten dat het bedrijf software-updates blijft ondersteunen nu de apparaten zijn overgeschakeld van Android Wear naar het nieuwere Wear OS-platform.

Huawei heeft zojuist een nieuwe smartwatch aangekondigd, de Watch GT, maar dit voert Wear OS niet uit en bevat in plaats daarvan de eigen software van het bedrijf.

  • Best Wear OS watch 2018: onze lijst met de beste ex-Android Wear-smartwatches