Onderzoekers van North Carolina State University hebben een nieuw systeem ontwikkeld dat de warmte die door uw lichaam wordt afgegeven, omzet in bruikbare elektriciteit.

Het systeem maakt gebruik van thermo-elektrische generatoren of TEG's om energie te creëren met behulp van het temperatuurverschil tussen het lichaam van de drager en de lucht eromheen.

Terwijl eerdere pogingen om een ​​menselijke batterij in Matrix-stijl te gebruiken grote, lage warmte-afvoeren hebben gebruikt om lichaamswarmte op te slaan, produceren TEG's 20 keer zoveel sap terwijl ze toch comfortabeler en lichtgewicht blijven.

Met een polymeer dat op zowel huid als stof kan worden aangebracht, kan het TEG-systeem tot 20 genereren µW per vierkante centimeter, wat betekent dat meer dekking mogelijk nog meer energie kan opleveren, afhankelijk van waar het zich bevindt.

Praktische toepassingen

Gedeeltelijk ontwikkeld met het Nanosystems Engineering Research Center van de National Science Foundation voor geavanceerde zelfaangedreven systemen van geïntegreerde sensoren en technologieën (Oef), het TEG-systeem was in de eerste plaats bedoeld voor medische werktuigen.

"Het doel is om draagbare technologieën te maken die kunnen worden gebruikt voor gezondheidsmonitoring op de lange termijn, zoals apparaten die de gezondheid van het hart volgen of fysieke en omgevingsvariabelen bewaken om astma-aanvallen te voorspellen en te voorkomen," zegt Daryoosh Vashaee, universitair hoofddocent bij NC State. "Om dat te doen, willen we apparaten maken die niet afhankelijk zijn van batterijen.

Het zou een serieuze verfijning vergen, maar we zouden graag zien dat een door lichaamswarmte gevoede batterij zijn weg vindt naar commerciële producten, zoals een smartwatch die zou kunnen doorgaan door alleen maar je lichaamstemperatuur te verlagen. Jammer dat we waarschijnlijk ook eerst een beetje zweet moeten opbouwen, he?

Top Image Credit: North Carolina State University

  • Alles wat u moet weten over de Apple Watch 2