Wat als uw huis plotseling veel intelligenter zou kunnen worden?

Tegenwoordig is uw verouderende ketel / oven niet op de hoogte van elke andere warmtebron, of de zonwering nu open of dicht is en zelfs als u thuis bent. Mogelijk hebt u een homeserver die u gebruikt om video naar een andere ruimte te streamen, maar deze is waarschijnlijk niet aangesloten op de oven of op het verlichtingssysteem op uw veranda. Dat gaat allemaal veranderen in de komende 10-15 jaar.

Slimme meters die kunnen rapporteren over energieverbruik maken eindelijk in de weg, draadloze verbindingen zoals Bluetooth komen vaker voor (en verbruiken minder stroom).

Zelfs de auto in uw garage zal op een dag verbinding maken met uw beveiligingssysteem en energienet. Dus hier zijn een paar van de technologieën die u kunt verwachten in uw deel van de stad in de niet al te verre toekomst.

1. Overal robots

Het traditionele beeld van de robot is een androïde met armen en benen. In het toekomstige huis zullen robots aan onze behoeften voldoen - maar we zullen ze zelfs geen robots noemen. Huishoudelijke apparaten zullen meer zelfbewust worden - denk aan de iRobot Roomba 780 (hieronder), die kan worden ingesteld om op een schema te stofzuigen, zijn weg vindt in meubels en zelfs binnen een specifieke zone blijft..

In 15 jaar tijd zullen apparaten voor het reinigen van ramen, het vegen van de vloer en zelfs kleine reparaties hun werk onopvallend doen. Maar zelfs de voorspellende technologie in je huis - minder energie gebruiken gedurende een week omdat de weersvoorspelling zegt dat je meer warmte nodig hebt voor een aankomende koude periode - heeft robotic intelligence.

Toekomstige robots zullen op de achtergrond werken

2. Slimme inhoud

Het toekomstige huis zal intelligent genoeg zijn om te voorspellen wat je met inhoud wilt doen. Dell-woordvoerder Chad Andrews vertelde TechRadar over een concept waarbij media meer weet over het afspeelapparaat dat we vandaag kunnen bedenken: adaptieve muziek, films en foto's die van vorm en grootte veranderen (en kleurprofielen) op basis van het feit of u ze in de afspeelmodus bekijkt woonkamer op een HDTV of op een tablet in uw kantoor.

Beter nog, datacenters (waarschijnlijk voor jouw stad) voorspellen de media die je wilt gebruiken en voorzien die media in de juiste formaten en formaten.

Samsung Smart TV: er komt nog veel meer uit smart TV

3. Visuele aanwijzingen

Zoals je zou verwachten, zal het aantal schermen in het toekomstige huis exponentieel toenemen. Om overbelasting te voorkomen, zal de visuele informatie beter integreren in apparaten, spiegels en zelfs de hulpmiddelen en huishoudelijke artikelen die u gebruikt. Er kan een flexibel display op uw reinigingsdetergent staan ​​met instructies voor gebruik, of een robuust display in de garage dat u herinnert aan het onderhoud van uw huis.

Steve Day, een woordvoerder van Cheetah Technologies, zegt dat de informatie relatief is ten opzichte van de taak die voorhanden is: een scherm in de keuken meldt wanneer je te weinig items hebt zoals suiker en graanproducten.

4. Onderling verbonden bewustzijn

Het toekomstige huis zal meer zelfbewust zijn, vooral over andere activiteiten in huis. Zoals bijvoorbeeld Steve Day van Cheetah Technologies heeft opgemerkt, kunnen videofeeds in één ruimte je een zicht op de keuken laten zien en zelfs de braadpan in de oven..

Al deze videofeeds zijn meteen beschikbaar op je telefoon of tablet - of op de flexibele schermlezer die je bij je hebt.

5. Energieopslag

Het toekomstige huis zal meer als een hybride auto werken. Uw verwarmingssysteem heeft bijvoorbeeld niet alleen een hoog rendement - de hoeveelheid energie die het gebruikt om warmte te produceren. In plaats daarvan kan een hybride oven / ketel tijdens lage gebruikstijden automatisch overschakelen naar batterijpakketten in huis.

Sensoren in huis zullen weten wanneer u niet aanwezig bent en minder energie verbruiken. Gegevens over de instellingen van de koelkast zullen rechtstreeks worden doorgegeven aan een centrale thuisnetwerkserver die het koelheidsniveau kan aanpassen op basis van uw verbruik, hoe vaak u andere apparaten hebt gebruikt en zelfs het gebruiksniveau voor uw buurt.

6. Spraak ingeschakeld

Of je nu fan bent van Apple Siri of niet, één ding is duidelijk: spraaktechnologie is eindelijk de mainstream geworden. De volgende vruchtbare grond: uw huis zal begrijpen wat u zegt. Nu al ontwikkelen Samsung en anderen slimme televisies die gesproken opdrachten begrijpen.

In de toekomst zal uw huis reageren op stemverzoeken voor nieuws, sport en entertainment. Nog belangrijker is dat uw huis geavanceerde algoritmen gebruikt die bepalen wanneer u met het huis of met uw partner spreekt - een verandering in uw toon waarneemt of een zin interpreteert die een instructie moet zijn om de huistemperatuur te wijzigen.

Siri is slechts het begin voor stembesturing

7. Betere contextualisatie

Het toekomstige huis zal slim genoeg zijn om te weten wat je wilt - soms zelfs voordat je het wilt. Ford is al begonnen met het experimenteren met de Google-voorspellingsmachine om te raden waar je naartoe wilt op bepaalde tijden van de dag.

Je huis zal ook je voorkeuren kennen: wanneer je een film start, zullen de lichten dimmen tot het niveau dat je normaal gebruikt. Vochtsensoren in uw gazon zullen leren hoeveel u een sprinklersysteem gebruikt en past de patronen dienovereenkomstig aan.

Om half zes, wanneer je normaal thuiskomt, gaan de koplampen aan en als een sensor op de oprit weet dat je bent aangekomen, schakelt het huis het beveiligingssysteem uit, zet de binnenverlichting aan en open de garagedeur.

Ford werkt aan technologie voor huisvoorspelling