Je verborgen iOS 11-meldingen kunnen door Siri worden voorgelezen, zelfs als je iPhone is vergrendeld, volgens een nieuw ontdekte privacybug.

Vraag de stemassistent van Apple om je meldingen te lezen en het voldoet aan een volledig overzicht van je pas ontvangen e-mail, WhatsApp-berichten en Facebook-meldingen, meldt de Braziliaanse site Mac Magazine..

Met iOS 11 kun je nu eenvoudig de inhoud van de melding verbergen, zodat je de naam van de afzender krijgt, maar de details maskeert. Vervolgens wordt een zeer algemeen 'e-mailbericht' weergegeven voor e-mail en 'iMessage' voor tekstinhoud in het meldingenvak.

De nu verhinderde privacyoptie van Apple is standaard ingeschakeld op de iPhone X, waardoor je meer reden hebt om Face Unlock te waarderen. Het is net iets minder veilig dan voorheen.

Waarom dit een groot probleem is

Apple kan dit laatste probleem met iOS 11 gemakkelijk oplossen in een update. iMessage-meldingen kunnen bijvoorbeeld niet hardop worden voorgelezen. Siri vereist dat u in dit geval de telefoon ontgrendelt.

We ondervonden echter het beveiligingslek met elke andere app-melding die we hebben getest, zelfs in de nieuwste iOS 11.3-bèta voor iPhone X, dus een oplossing is er nog niet.

Het grote probleem is dat Apple via zijn marketingcampagnes de iPhone X aanroept als een manier om meer te beveiligen dan Android-telefoons. Dit omvat gerichte advertenties voor gebruikers van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus.

Van Apple wordt gezegd dat het dit jaar zijn iOS-besturingssysteem herwerkt met iOS 12, en zelfs zover gaat dat het verschillende front-facing functies tegenhoudt. Het iOS 11-probleem van vandaag is slechts een teken dat dit een goede richting kan zijn.

Via 9to5Mac

  • Je betaalt te veel voor je smartphone, zegt MediaTek