Fans van Periscope maken een wandeling op de wilde weg omdat de videostream-app samenwerkt met GoPro's actielocaties.

Vanaf vandaag kunnen Periscope-gebruikers hun telefoons synchroniseren met de GoPro HERO4 Black of Silver, waardoor live-beelden naadloos kunnen overschakelen van de camera van de telefoon naar de GoPro met een druk op de knop.

Dit biedt niet alleen ondersteuning voor meerdere camera's voor Periscope, maar laat ook de streaming-app 'see it live' gaan waar een telefooncamera normaal niet zou kunnen of niet zou moeten treden.

Daarover gesproken, het is geen toeval dat GoPro's officiële aankondiging precies op tijd komt voor de Winter X Games, die deze donderdag beginnen.

Extreme sporten en GoPro gaan hand in hand, zoals pindakaas en chocolade, en het streamen van beelden van de wedstrijd door de eerste persoon van de wedstrijd kan een opwindende functie zijn voor zowel Periscope als zijn moederbedrijf Twitter, waardoor Periscope-streams rechtstreeks naar een tijdlijn van de gebruiker.

"Ik heb altijd van extreme sporten gehouden en ik vind het geweldig hoe GoPro ons alle gekke dingen laat zien die deze atleten kunnen doen", zegt Periscope-ingenieur en skiër Pablo Jablonski. "Het samenbrengen van deze twee technologieën is de vervulling geweest van een langdurige persoonlijke wens."

GoPro-functionaliteit is momenteel alleen beschikbaar voor de iPhone 5s, 6 en 6 Plus met iOS 8.2 of hoger. GoPro maakt echter duidelijk dat Periscope-beeldmateriaal van zijn camera's op elk platform kan worden bekeken.

  • Je kunt nu Periscope-streams rechtstreeks van de Twitter-app ontvangen