Als je een relatief recent en geavanceerd Garmin-horloge bezit, heb je binnenkort veel verbeterde functies voor slaap volgen op je smartwatch.

Een nieuwe update voor de Garmin Connect-app geeft je meer inzicht in hoe je vannacht geslapen hebt, waardoor het je avond opslokt in slaapstadia in plaats van alleen maar een lichte en diepe slaap.

De nieuwe update breekt de gegevens van uw nacht af naar waar u wakker was of in het licht, diep of REM-slaap.

U ziet hoe lang u al die slaapcycli hebt doorgemaakt, inclusief hoe vaak u bent ontwaakt, en dat er meer gegevens over de slaap van uw avond zullen zijn dan eerder.

Dit niveau van inzicht is niet nieuw voor fitness-trackers en smartwatches - Fitbit doet dit bijvoorbeeld al een tijdje - maar het betekent dat getroffen Garmin-horloges de slaap beter kunnen volgen dan eerder.

Je slaapscore verbeteren

De app-update brengt ook nieuwe gegevens voor de hartslagvariatie in uw nachtrust om de nauwkeurigheid van uw resultaten te verbeteren. Hartslagvariabiliteit werd eerder gebruikt in de stress-trackingfuncties op Garmin-apparaten, maar dit is de eerste keer dat we het hebben laten introduceren voor slaap.

Eerder gebruikte Garmin alleen bewegings- en hartslaggegevens om je slaap te analyseren, dus als je merkt dat je scores na deze update veranderen, zou je niet per se gealarmeerd moeten zijn - het zou nu gewoon veel nauwkeuriger moeten zijn.

De update is nu uit en klaar om te downloaden als een update voor de Garmin Connect-app op je telefoon.

Het brengt de nieuwe functies naar de Garmin Vivoactive 3 (evenals de nieuwe Music-variant), Forerunner 645 (beide varianten), Forerunner 935, Vivosport, Vivosmart 3 en Vivomove HR.

Tot nu toe is het Fenix ​​5-assortiment niet opgenomen in de update, maar Garmin heeft beloofd dat deze functies bij dat horloge zullen komen en anderen in de toekomst.

  • Beste slaaptrackers om te kopen in 2018: 7 keuzes om je schoonheidsslaap vast te leggen

Via Wareable