Er was eerder dit jaar bekend dat Google op zoek was om te concurreren met Uber en nu blijkt ook het tegenovergestelde waar te zijn.

Google werkt al jaren aan zelfrijdende auto's en het gerucht gaat dat het zoekbedrijf een taxidienst zonder chauffeur wil starten; maar wat als Uber de stuurprogramma's uit zijn eigen service wil verwijderen?

Uber heeft een aantal vacatures in het Advanced Technologies Center geposteerd die zo veel lijken te wijzen, benadrukt PC World.

Het gloednieuwe onderzoekscentrum is gecreëerd met de beroemde innovators van de Carnegie Mellon University, en Uber is blijkbaar op zoek naar experts op het gebied van robotica, machine learning, communicatie, verkeerssimulatie, voertuigtesten en software- en hardware-ontwikkeling om daar te werken.

Laat maar nooit lang

De details van de vermeldingen wijzen allemaal op één ding: dat Uber de chauffeurs uit zijn auto's wil halen. En gezien alle controverses rondom Uber-coureurs van het afgelopen jaar, kun je het kwalijk nemen?

Veel veel grotere bedrijven - in zowel de technologie- als de auto-industrie - hebben behoorlijk grote voorsprong op Uber in dit gebied, en deze inspanningen kunnen uiteindelijk tot het verleden komen.

Maar Uber heeft al eens bewezen dat het slim en meedogenloos genoeg is om goed verankerde bedrijven op hun eigen terrein omver te werpen - wanneer was je voor het laatst vrijwillig met een normale taxi? - dus het is de moeite waard om toch in de gaten te houden.

  • Dit is wat u kunt verwachten tijdens IFA 2015