Stel je een dag voor waarin je vrolijk naar de sportschool rijdt. Je voelt je vrij chipper en trots dat je de beslissing hebt genomen.

En dan zegt je auto dat je vroeg moet parkeren om een ​​paar stappen te nemen en je binnenstort, wetende dat je eigenlijk naar de ijssalon ging en SOMEHOW IT KNEW.

Dat is de toekomst die Toyota wil patenteren, waarbij uw voertuig u graag liefdevolle suggesties geeft over manieren waarop u een gezonder persoon kunt worden.

Hoewel het niet in staat zal zijn om enige vorm van paranormale kracht te gebruiken (omdat, kom op, dit is niet hoe we het je zouden vertellen als het een nieuwe functie was) het kan je gezondheidsdoelen uitwerken en je tips geven over hoe je ze kunt ontmoeten.

Het lijkt erop dat het octrooi op dit moment vrij eenvoudig is in die hulp: het zal praten met je 'draagbare communicatieapparaat' (laten we eerlijk zijn hier: telefoon) en dan uitzoeken hoever je nog over bent op je gezondheidsdoel.

Door gegevens te gebruiken om uit te vinden waar je gaat parkeren (of dat is geprogrammeerd of alleen analyse gebruiken om je hotspots te bekijken), stelt het je eerdere plekken voor om je een beetje verder te laten lopen en aan te komen waar je naartoe wilt gaan gezonder aanraken.

In theorie klinkt het als een geweldig idee. Je auto en telefoon combineren om eenvoudige hints te geven over manieren waarop je tussen de normale dag in een bepaalde gezondheid kunt sluipen. Maar in werkelijkheid is het weer een ergernis, die in dezelfde categorie valt als je woede bij de GODDAMN-meldingen over elke wearable die je ooit hebt aangeraakt.

De toekomst, jongens. Het zal ons irriteren tot onderwerping.

Via Jalopnik