Hoe nauwkeurig is uw fitnesstracker? Kinesiologen aan de Iowa State University wilden erachter komen, dus namen ze een selectie van recente modellen en testten ze op verschillende activiteiten.

Ze verzamelden de Fitbit Flex, Nike + FuelBand SE, Jawbone UP 24 en Misfit Shine, evenals twee monitoren die normaal worden gebruikt in onderzoek - de BodyMedia Core en Actigraph GT3X + - en voeren ze door een testschema dat dagelijkse leefactiviteiten simuleert.

56 deelnemers werden gevraagd om 20 minuten sedentaire activiteit te doen, gevolgd door 25 minuten aërobe activiteit (zoals hardlopen) en 25 minuten weerstandtraining (zoals krachttraining), met vijf minuten rust ertussenin.

De resultaten

De BodyMedia Core kwam er bovenop, met een foutenpercentage van slechts 15,3%. De Misfit Shine was het minst nauwkeurig met een foutenpercentage van 30,4%. Op alle apparaten waren de foutenpercentages hoger voor weerstandsactiviteit dan aërobe activiteit en het laagst voor het volgen van sedentaire activiteit.

"Door te kijken naar de meest uitgevoerde activiteiten in beweging en de dagelijkse leefomgeving, kunnen we onderzoeken waar de fouten optreden", zegt Yang Bai, hoofdauteur van het onderzoek.

"Zoals verwacht overschatten of onderschatten sommige monitors alle drie de activiteiten, maar sommige monitors overschatten één type en onderschatten de andere twee categorieën, die kunnen worden geannuleerd als we ze niet afzonderlijk meten."

  • Deze machine is zo slecht in het beschrijven van planeten, het is grappig