Onderzoekers van de University of Cincinnati hebben een apparaat ontwikkeld dat niet alleen je biometrische niveaus meet door je zweet te analyseren, maar je zweet kan stimuleren zelfs als je jezelf niet inspant.

Het apparaat met ondersteuning voor pleisters is gemaakt door UC-professor Jason Heikenfeld en UC-afgestudeerde student Zachary Sonner en kan een zweetrespons produceren zonder warmte of activiteit van de gebruiker..

Met de opkomst van fitness-trackers en smartwatches tot de rand gevuld met biometrische sensoren, zijn de kleine detectoren die de niveaus van uw lichaam kunnen meten hot eigendom, en een van de gebieden die veel belangstelling trekken is zweetsensoren.

Het apparaat met ondersteuning voor pleisters, met chemische en elektrische stimulatoren. Credit: University of Cincinnati

Zonder twijfel is de heilige graal van nauwkeurige metingen bloedmeting, maar het krijgen van bloedmetingen is vaak pijnlijk en invasief, dus zweet wordt het volgende beste alternatief.

Zweet kan worden gebruikt voor het meten van hydratatieniveaus, stressniveaus (door cortisone te meten), en zou mogelijk kunnen worden gebruikt om glucosewaarden te meten, wat revolutionair zou zijn voor diabetici en pre-diabetici.

Zweeten dagenlang

Het grootste probleem met een zweetsensor is dat om te kunnen meten, de gebruiker moet zweten. Dit is prima als je midden in een marathon loopt, maar niet zo geweldig als je op je bank zit, vier afleveringen in een binge van Suits.

De techniek die is gepubliceerd in het tijdschrift Lab on a Chip van The Royal Society of Chemistry lost dit probleem op door zweet te stimuleren vanuit het specifieke gebied dat de sensor nodig heeft. Dit gebeurt met een combinatie van chemische en elektrische stimulatie.

Een elektrische stroom van 0,2 milliampère stuurt een kleine hoeveelheid van een stof genaamd carbachol naar de bovenste laag van de huid en stimuleert de zweetklieren. Als dat onaangenaam klinkt, denken we niet dat er te veel is om ons zorgen over te maken. Carbachol wordt gebruikt in oogdruppels om glaucoom te behandelen, en 0,2 milliampères zouden fysiek onmerkbaar zijn, dus de gebruiker zou waarschijnlijk niets voelen.

Tijdens de studie, het team gemeten gegevens verkregen in de loop van 30 minuten getrokken uit het elektrolytgehalte van het zweet van het onderwerp. De chemische en elektrische stimulatie was succesvol tijdens het produceren van zweet gedurende vijf uur tijdens de test. Heikenfeld zei dat carbachol in een volgende studie in staat was om gedurende meerdere dagen zweet te produceren.

De combinatie van een chemisch element zou waarschijnlijk betekenen dat als deze technologie zou worden gebruikt in een reguliere fitness-tracker, het apparaat een chemische invoeging zou bevatten die de gebruiker om de paar dagen moest veranderen; Omdat deze technologie zich echter nog in de onderzoekfase bevindt, zijn we waarschijnlijk nog lang niet op onze polsen.

  • Wilt u de beste fitnesstrackers die momenteel beschikbaar zijn bekijken? Uitchecken: Beste fitnesstracker 2017: de top 10 van activiteitsbanden op de planeet

Via de universiteit van Cincinnati