Uw smartwatch of fitnesstracker kan u verraden door uw wachtwoorden en pincodes aan hackers weg te geven.

Nieuw onderzoek van wetenschappers van Binghamton University en Stevens Institute of Technology in de VS heeft gegevens van sensoren in wearable-technologie verzameld en een algoritme gebruikt om de wachtwoorden te berekenen die slachtoffers waren binnengekomen.

Gegevens van de versnellingsmeter, gyroscoop en magnetometers kunnen worden gebruikt om de manier te controleren waarop uw pols beweegt, of u nu op een pincode in uw pincode tikt, of uw Facebook-wachtwoord op uw telefoon invoert. Er zijn een groot aantal scenario's waarbij uw wearable uw veiligheid in gevaar zou kunnen brengen.

Onderzoekers konden het de eerste keer goed doen met een nauwkeurigheid van 80 procent. Meer dan drie pogingen lukte het de onderzoekers om 90 procent van de tijd te slagen.

Nauwkeurige pogingen

"De dreiging is reëel, hoewel de aanpak verfijnd is", zei Yan Wang, assistent-professor computerwetenschappen aan de universiteit van Binghamton.

"Er zijn twee aanvallende scenario's die haalbaar zijn: interne en snuiven aanvallen."

De interne aanval gebruikt malware die op het draagbare apparaat is geïnstalleerd en stuurt deze terug naar de aanvaller om een ​​pincode of wachtwoord te bepalen.

Aan de andere kant zou een snuifaanval kunnen werken met een draadloze sensor die op een locatie is geplaatst om te interpen op de gegevens die tussen je polsslijtage en een smartphone worden verzonden via Bluetooth.

Onderzoekers van het project konden alleen betere versleuteling aanbevelen voor draagbare apparaten om dit probleem aan te pakken. In de tussentijd is het misschien de moeite waard om uw andere hand te gebruiken of uw smartwatch uit te schakelen voordat u uw bankpincode invoert.

  • Allemaal beste smartwatches die je nu kunt kopen

Via Phys