Een van de kernaspecten van het runnen van een succesvol datacenter is het beheren van de beveiligingsprotocollen.

In hun hart wordt de firewall ingezet om het hele netwerk te beveiligen, maar datacenters worden steeds meer bedreigd. Volgens het laatste wereldwijde dreigingsrapport voor infrastructuur van Abor Networks zag 94% van de datacenters vorig jaar DDoS (distributed denial-of-service attack).

Er is een aantal firewalls om uit te kiezen, waaronder SonicWALL, dat onlangs door Dell is aangeschaft en dat deel uitmaakt van de andere beveiligingsproducten in het Dell SecureWorks-servicepakket..

Bij het zoeken naar firewalltechnologie voor uw datacenter, zijn er een aantal punten waarmee u rekening moet houden.

Gegevensvraag

Eerst moet je vragen wat voor soort gegevens je servers verwerken? Als het bijvoorbeeld financieel is, inclusief de creditcardnummers van uw klanten, moet de firewall PCI (Payment Card Industry) compliant zijn en worden gecertificeerd door de International Computer Security Association (ICSA) Labs.

Ten tweede, of uw bedrijf nu een hybride benadering van zijn serverbeheer gebruikt met fysieke servers, virtuele machines en cloud-gebaseerde servers die samen worden uitgevoerd?

Traditioneel zouden servers worden beveiligd door te kijken naar de kwetsbaarheid van hun invoer / uitvoer-poorten. Tegenwoordig zijn de zaken veel complexer, omdat uw servers waarschijnlijk worden aangevallen via de toepassingen die ze gebruiken. Kan uw firewall voldoende bescherming bieden tegen deze aanvallen??

Vervolgens is de vraag of uw firewallbeleid rekening houdt met de verschillende soorten aanvallen die kunnen optreden?

Firewalls moeten de applicatielaag, de transportlaag zoals TCP (Transport Control Protocol), de IP-laag die pakketten verzendt over uw netwerk en de hardwarelaag, meestal over Ethernet beschermen. Aangezien elk van deze lagen onder een individuele of groepsaanval kan vallen, moet uw firewall robuust en flexibel genoeg zijn om deze invallen aan te kunnen.

U moet ook altijd nieuwe virtuele machines maken met beveiliging in gedachten.

De combinatie van het Dell PowerEdge-assortiment bladeservers en VMware-virtualisatietoepassingen impliceert een drive om meer efficiëntie te creëren; maar sommige bedrijven hebben last van uitdijende virtuele machines en soms kan de verantwoordelijkheid voor elke VM een bijzaak zijn.

Stop altijd en bedenk hoe de nieuwe virtuele machine die u aanmaakt een aanvulling is op de reeds bestaande en hoe deze moet worden beveiligd.

Inbraak factor

Is tot slot uw firewall ingesteld voor inbraakdetectie? Een firewall is nutteloos als deze u niet kan informeren wanneer een aanval op uw datacenter heeft plaatsgevonden.

Zoek altijd naar firewallservices die aanvallen kunnen volgen terwijl ze zich voordoen en patronen herkennen bij herhaalde aanvallen. Dit is essentiële informatie om u te helpen het beveiligingsniveau op uw netwerk te verbeteren.

Het kiezen van de juiste firewall voor uw datacenters betekent dat u zich volledig bewust bent van de aanslagen die waarschijnlijk zijn en hoe een firewall de impact van deze aanvallen op uw bedrijf als geheel kan verzachten..