Mozilla beëindigt de ondersteuning voor bètaversies van Firefox-add-ons. Tot nu toe kon je bèta- of ontwikkelingsversies vinden op addons.mozilla.org (ook bekend als AMO). Ze waren een handige manier om eerst nieuwe functies uit te proberen en ontwikkelaars een hand te helpen door problemen te melden en feedback te geven.

Helaas zag Mozilla hier een paar problemen mee - vooral dat het niet mogelijk was om eenvoudig naar de officiële versie van een add-on over te schakelen. Als de ontwikkelaar is gestopt met het bijwerken van de bètaversie, maar doorgaat met het updaten van de hoofdrelease, zou je vast kunnen zitten met een verouderde, mogelijk buggy of onveilige add-on zonder je te realiseren.

Als je nog steeds een handje wilt helpen, kunnen ontwikkelaars bètaversies van extensies zelf hosten, maar je kunt ze niet vinden via AMO.

De verandering zal deze maand ergens plaatsvinden, maar Mozilla heeft geen exacte datum gegeven, dus houd het Mozilla Add-Ons Blog in de gaten voor meer informatie.

Add-ons schudden

Met de release van Firefox Quantum vorig jaar, heeft Mozilla een enorme verandering aangebracht in de manier waarop het omgaat met extensies met het oog op het verbeteren van de beveiliging.

In plaats van ontwikkelaars vrijwel de vrijheid te geven, gebruikt het nu WebExtensions, die in wezen bouwstenen zijn voor het maken van add-ons. Ze maken het voor iedereen veel moeilijker om een ​​kwaadaardige browserextensie te ontwikkelen, maar dit betekent ook dat enkele van de krachtigste extensies van Firefox niet langer beschikbaar zijn.

  • De beste add-ons voor Firefox Quantum