Trek je Spidey pyjama en je Wolverine-masker aan, want je stripcollectie staat op het punt om veel compacter te worden. Marvel brengt vanaf vandaag meer dan 12.000 individuele stripverhalen naar de Amazon Kindle Store.

Strips zijn allemaal rage in de wereld van vandaag, deels vanwege het exploderende succes van films die daarop gebaseerd zijn, waaronder de films Avengers, X-Men en Iron Man. Nu Stan Lee's creaties populairder zijn dan ooit, lijkt het een overwinning voor Amazon en fans van het genre om duizenden Marvel-comics naar de Kindle te porteren.

Vorig jaar verwierf Amazon de opmerkelijke comicol distributeur comiXology, die al jaren Marvel-comics verspreidt. comiXology bundelt meer dan 50.000 stripboeken en graphic novels van Marvel, DC en iedereen daartussenin, en zal stripboeken blijven verstrekken aan lezers na de fusie van Marvel op de Kindle.

Daniele Campbell, de VP van Digital Business Development en CRM van Marvel, zei: "We werken al een aantal jaren met comiXology en toen de overname plaatsvond, waren we op zoek naar andere manieren om het digitale lezerspubliek uit te breiden."

"Het Amazon-platform leek een geweldige manier om nieuwe lezers naar de verhalen te brengen," concludeerde Campbell.

Of het nu op je Kindle is of in een klassieke papieren versie, het is nooit een beter moment geweest om stripverhalen te lezen. Of het nu Iron Man, Ant-Man, Doctor Strange, Spiderman of wat dan ook is, het is tijd dat je je Kindle pakt. Je moet wat inhalen om te doen.

Via Mashable